Red oil sensor light, maf code with misfire popping - Audi Forum - Audi Forums for the A4, S4, TT, A3, A6 and more!

A6-C5 - (Typ 4B, 1997–2004) 1997–2004

Red oil sensor light, maf code with misfire popping

Reply

 
 
 
Old 01-09-2018, 06:07 AM
  #1  
Audi Forum - Posts like an A1
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Location: Huntsville AL
Posts: 1
01a6 is on a distinguished road
Default Red oil sensor light, maf code with misfire popping

Hey guys, thanks in advance.

i just picked up an 01 A6 2.8 automatic trans. It was throwing the codes for maf and oil pressure sensor. The car idles at 750, fine in park but rough in drive. When you take off it sputters and backfires until you get in higher gear. Runs fine on the interstate. Also when I fill the tank with gas the pump stops every few seconds.
I’ve sprayed the sensor with maf cleaner but it’s still backfiring. Any ideas on how to correct these problems or advice on where to start?
01a6 is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
oilersrock69
2nd gen. A3 - (Typ 8P/8PA, 2003–present)
1
09-27-2010 10:55 PM
pablo_ottawa
A4-B6 - (Typ 8E/8H, 2001–2005)
6
08-30-2010 12:06 AM
Bruce W. Ellis
Audi Mailing List
9
12-04-2004 07:26 PM
J.P.
Audi Mailing List
0
05-20-2004 11:50 AM
Dinh Bowman
Audi Mailing List
3
10-27-2003 06:51 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Red oil sensor light, maf code with misfire popping


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.