2005 S4 does not crank when its cold - Audi Forum - Audi Forums for the A4, S4, TT, A3, A6 and more!

2005 S4 does not crank when its cold

Reply

 
 
 
Old 09-30-2018, 11:02 AM
  #1  
Audi Forum - Posts like an A1
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2018
Location: Red Deer
Posts: 1
Tron152 is on a distinguished road
Default 2005 S4 does not crank when its cold

Hello Everyone,

Ive got a 2005 S4 4.2L that wonít start when it gets below five degrees. It makes a few buzzing sounds under the hood but will not crank. Iíve got full battery power and the battery terminals are clean and tight. If itís not too cold, after a few turns of the key, twenty turns or so, it will crank. Once itís been started it will have no problem for the rest of the day to crank again after being shut off. Until it sits over night and then itís back to being an ignorant you know what. Any ideas are greatly appreciated. Hereís a video where you can clearly hear the buzzing sound.
Attached Files
File Type: mov
Video.MOV (1.33 MB, 3 views)
Tron152 is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
rezancismakom
A4-B5 - (Typ 8D, 1994Ė2001)
1
02-02-2012 12:50 PM
Tomblows
4.2l - V8 models
8
12-23-2011 10:38 AM
pk5555
A4-B6 - (Typ 8E/8H, 2001Ė2005)
3
08-27-2011 07:04 AM
The Scarlet Pimpernel
Audi Mailing List
13
12-07-2004 08:36 PM
Daniel Young
Audi Mailing List
0
08-09-2003 10:22 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: 2005 S4 does not crank when its cold


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.